L.O.L. is een gezonde opvang

Sinds 2019 mag L.O.L. kinderopvang zich een gezonde opvang noemen. Wat inhoudt dat we heel bewust bezig zijn met alles wat met gezond zijn te maken heeft.

Gezonde voeding en bewegen

Denk hierbij een gevarieerd aanbod aan gezonde voeding maar ook hoe de kinderen lichamelijk gezond blijven. Dit doen we door bijvoorbeeld veel buiten activiteiten aan te bieden en een actief programma aan te bieden voor jong en oud. Voor de bso kinderen is er op de donderdag een sportbso.

Kinderen zijn bewust van gezonde voeding doordat wij tijdens de maaltijden en tussendoortjes bijna geen suiker gebruiken. We hebben wel veel verschillende soorten groenten en fruit en gevarieerd beleg voor op de boterham. Tijdens het ontbijt kunnen kinderen yoghurt, kwark, muesli, fruit en fijn volkoren brood eten.

Fruitmoment

Tijdens het fruitmoment voor de kleinsten bieden we water en/of lauwe thee aan. Tussen de middag wordt dit aangevuld met melk, sojamelk en karnemelk.

S ’middags hebben we water, lauwe thee of diksap. Hierbij krijgen de kinderen een koekje aangeboden. In de namiddag is er weer een tafelmoment met wisselende groentes.

Eigen moestuin

Gezonde opvang houdt bij L.O.L. ook in dat de kinderen weten waar de gezonde voeding vandaag komt. We hebben een eigen moestuin die we samen met de kinderen onderhouden.

Jouw kind aanmelden

Ben je overtuigd van L.O.L. Kinderopvang? Wij maken graag kennis en geven graag een rondleiding waarna we ook jouw kind(eren) graag bij ons verwelkomen!

Rondleiding aanvragen